Veronica Maggio

Tråkigt tyckte jag första gången jag hörde Veronica Maggio... men nu då? Jo, jag erkänner mig besegrad, kvinnans senaste skiva är kanon! Härliga, sköna melodier på svenska, lagom nu till sommaren. Jag faller! :)


Lyssna litet här... och här!

Svea

Det här... det är den vackraste, snällaste, goaste, mest underbara katt i hela världen... och hon bor hos oss! :)


Tillbakablickar...

... på vår härliga bröllopsdag, vi firade 2 år som gifta den 23:e maj, ägnade jag en stund åt idag! Fint! :)


Vi spenderade dagen med picnic i Falsterbo...


... och gick lång, härlig runda på stranden!


Jag doppade fötterna i havet...


... och så mös vi en massa mycket!

Love you guys!





Hallon

Åh, vad det är gott med hallon... och med tjocka amerikanska pannkakor... och med lönnsirap! Åh, tänk, så gott det är tillsammans alltihop! Dessa härligheter är precis vad denna madame äter till frukost idag! Yum!

Godnatt och sov så gott!

Nu ska jag krypa ner i min sköna säng och sova! Can´t wait! Har på mig nya, dejliga pyjamasen från H&M.


Funderar på att handla den svart/vita varianten också... grymt sköna byxor!!!

Underbara!

Jag ÄLSKAR Mumintrollen och deras värld! Det är så underbara historier om allt och ingenting och jag tycker speciellt mycket om närheten till och respekten för naturen som finns i alla böckerna. Denna gav vi till vårt lilla knytt på hans dopdag och av flera vänner fick han andra fina Muminböcker i present... Kärlek!


Balkongliv

Loke är redigt förkyld så vi tar det väldans lugnt här hemma och njuter av balkongen och sommarvädret.


Mårbackapelargon och Rosenplister i kvällssol.


Loke har lekt och nyst, nyst och lekt och sovit hela dagen!

Favorit!


Fantastiskt doftande solskydd!

En aning lyx


Härlig rengöring från Shiseido...


... och fint läppstift, Rouge Allure 05 Desirable, från Chanel!

Bilder från gårdagen!


Sommaren kom tillbaka!


Bus med moster... :)


Kaffe och morotskaka i Slottsträdgården.


Mysstund!

En doft av ros


Badrummet fick ny rosendoftande tvål idag!

En helt ovanlig måndag

Jag har turen att få ha inte mindre än TVÅ fantastiska systrar! Denna dagen spenderades tillsammans med en av dem, med Lokes fina moster K, och vilken dejlig dag det har varit! K kom och hämtade oss och så gick vi en lång tur till Bo01, njöt av det soliga vädret och åt en glass! Lunch kom upp på agendan efter ett tag så vi beslöt oss för att äta grekiskt på den sköna uteserveringen som Restaurang Akropolis har mitt i Slottsparken. Stor grekisk sallad, grillad halloumiost, tzatziki och mineralvatten med citron blev det... ett bra val för det smakade sommar och semester. Mycket mumsigt och superskönt att sitta utomhus bland all grönska! Tips till alla stadsbor! Sen gick vi en liten runda till, där Loke visade bestämt att han minsann inte tänkte sova ;), innan vi styrde kosan mot ett av de bästa kaféerna i stan, Slottsträdgårdens Kafé. Love it! Jag åt en stor bit morotskaka med frosting och hallon (kaffe till så klart, haha) och K tog den berömda hallonmoussetårtan. Åh, yum! Där satt vi och mös och busade med pojken-som-inte-ville-sova-och-var-himla-nöjd-med-det och så fick syster ett av vykorten som de har till salu där. Jag handlade ett till mig också, bara som ett litet minne av vår sköna sommardag. Jag älskar fina vykort! Vi gick hemåt efteråt, smet inom Hansa, handlade litet, bland annat en rosendoftande tvål, och sen var det stor puss och hejdå! Fin dag!


Finaste moster K!




Morgon på balkongen


Dofter från blommor och fågelkvitter fyller luften...


... och surret från ett litet bi på jakt efter nektar!

Godmorgon!

Lugnet

Vi hade en lugn och skön midsommar tillsammans med några vänner. Åt kanske den godaste midsommarbuffén någonsin, umgicks och lekte med barnen. Loke var ju med så klart och paret vi var hos har två gosiga tvillingtjejer på 1 år... :). Vädret var väl ok igår, men det ser ut att bli stålande idag! Det blir förvisso en lugn dag men ut en sväng vill vi ju. Men vart? Kanske tar vi en tur och kikar på det där huset? :)


A Midsummer Night's Dream!


Blommor hör midsommar till...

Glad midsommar!

Trätofflor

Favoriterna ska jag ha på mig när midsommarafton firas! I övrigt har jag ingen aning. Får man gå naken? ;)

5 underbara månader...

... har han varit hos oss nu, vår finaste Loke. Det firades med våfflor och färska jordgubbar till frukost! Himmelskt gott var det! Senare följde vi pappa Martin till "Landet" och gick för att möta syster M och kusinen en liten stund. Vi gick till lekplatsen i Folkets Park. Loke fick testa på att gunga för allra första gången. Så värst mycket gung blev det ju inte men det var mycket spännande för en liten farbror! Sen sade vi "Hejdå!", "Glad midsommar!" och "Kör försiktigt!", innan Loke och jag gick vidare till torghandeln på Möllan, för syster ska upp till Lister och fira midsommar! Det var full rulle på torget och Loke sov medans jag handlade jordgubbar, potatis, dill, blommor och mycket mer! Jag älskar torghandel av alla dess slag, så himla trevligt att gå runt och titta, handla, provsmaka och skoja med försäljarna... Härligheter minsann! :)


Godmorgon indeed! Våfflor, färska jordgubbar, grädde, juice... och svart kaffe, så klart!

Tallrikar från Staffordshire (loppisfynd, precis som de udda juiceglasen), Muminmuggar från Arabia, liten skål från Rörstrand, karaff från Åhléns och grädde i en av Lokes muggar. Besticken är arvegods.


Gungeligung mitt finaste!


Vackra blommor en masse fanns hos de olika torghandlarna, ljuvligt!


Kom bland annat hem med vackra nejlikor till mig...


... och blåklint att ge bort till midsommarvärdinnan imorgon!

Bisous!

Parkhäng!

Hade bästa minipicknicken i stadsparken i Lund igår med Loke, hans kusin och moster, min fina syster M!


Stadsparken i Lund... :)


Loke med sin fina moster! Love!

Blake Lively for Chanel


Chanel Mademoiselle

Chanel

Ja, jag är ju inte ensam om att sukta efter denna! Åh, jag hade haft den alltid, till allt! Även i skogen, haha!


Chanel Reissue 2:55


Detaljer!

Mitt hem är fullt med saker, som jag älskar, som bär på minnen, som påminner mig om sånt jag glömt...


Burken som vårdar livselixiret, ett loppisfynd från Paris!


Kylen, fullproppad med glada minnen och goa människor!


Tavlan som vi köpte i Florens, på vår bröllopsresa!

Presenter

Jag älskar att handla presenter och idag var det extra kul för jag och Loke handlade presenter till kusin vitamin som fyller hela 1 år om bara två veckor! Fina presenter blev det och så fick ju Loke en liten present han med så klart! Närmare bestämt denna himla fina pekbok, som både prasslar och piper, med Mumin! :)

Tillbehör

Idag blir det färsk pasta med lufttorkad skinka, vaxbönor och sparris till middag... Mums filibaba! :)

Gummistövelsväder!

Gummistövlarna kom till bra användning denna helg. Underbart för jag älskar när jag får traska runt i mina Viking! Idag vandrade de i Dalby Söderskog, där vi tog en långpromenad efter att ha besökt min farmor! :)


Sjalen är från Lindex. Jeans, tröja och kofta från H&M.



Utflykt

Lördagen spenderade vi på landet, hos en arbetskamrat i hennes ljuvliga lilla torp! Bland annat åt vi godaste lunchen i trädgården, gick på promenad, inspekterade odlingslandet... och bara njöt! A very lovely day! :)




Il pleut!

Mon favorit!


Detta är för närvarande min bakgrundsbild på datorn! Så fin!

Älskar!

Bonderöven, eller 100 procent bonde som programmet heter på svenska, är verkligen ett program i tiden! :)

Gult som solen

Dagens dejligheter

Jag och Loke var på träff med mammagruppen idag och efter det så gick jag en lång promenad i Pildammsparken medans han sov en liten stund. Jag åt glass och tittade på fina blommor!

 

Lilla Farbrorn vaknade rätt snart och satt upp nästan hela turen, mös och kikade på allt runt omkring...

 

Väl hemma igen, efter att ha promenerat runt i två härliga timmar, var det hög tid för middag! Pasta med pesto (från Idala Gård, tips!!!), tomat, purjolök, färsk koriander och lufttorkad skinka blev det, grymt gott!

 

Efterrätt blev det, så klart! Den inhandlades på Systrar & Bröder under promenaden tidigare... en cupcake med hallon och citron, pyntad med sockerblomma och coctailbär! Tillsammans med litet kaffe och Bonderöven fick den avsluta dagen och nu tänker jag och Svea-katten krypa ner hos Loke. Mannen är iväg på grillkalas med jobbet och kommer hem först senare... Han får berätta om sin kväll imörra! :)

 

Den blommiga assietten är från Laura Ashley, tillverkad i Staffordshire, England. Ett loppisfynd!

Härmapa!

Igår handlade jag en exakt likadan scarves som min syster... men det var också en himla tjusig scarves, hihi!


Från Lindex, så klart! ;)

Drömmen...

... är att få ha riktigt mycket, stora och härligt doftande rosenbuskar av alla möjliga sorter i egen trädgård!


De här fina rosorna växer minsann på St. Knut i Malmö! Vajert! :)

Fint på stranden!

Den absolut tjusigaste baddräkten är min, ett fynd från Lindex för endast 200 kronor! Wiwa! Ny, randig bikini har jag redan så allt jag saknar nu är en stor, mjuk, härlig badhandduk... Let the beachlife begin! :D


Badlakan från Lexington

Lyckan i att få läsa en riktigt bra bok...

Just For Me!

Sonen

Loke - Så här fint blir det när man samlar tolv års kärlek i ett litet paket! :)

Grillmys, gamla hus och goda morgnar!

Igår var vi hemma hos vänner och grillade och hade en så himla trevlig kväll! God mat, gott vin och inte minst den mycket mumsiga hemlagade rabarberpajen i kombination med dessa högst förträffliga människor gjorde att klockan var en bra bit förbi midnatt när vi tog vårt lilla barn och promenerade hemåt. Loke sov som en stock sedan länge och jag blir så imponerad av detta barn och hur bra han klarar av allting trots att han bara är fyra månader gammal. Respekt! Promenaden hem var jätteskön för det var fortfarande rätt ljummet i luften och det doftade gott runt omkring! Vi gick förbi ett fint gammalt hus som ser övergivet ut och som vi har spanat på litet. Tänk att få ha trädgård, gräs under fötterna och ett eget rum till sonen när den tiden kommer... höjden av lycka! Jaja, allt i sinom tid, I guess. Imorse fick jag iallafall sova till halv ett! :)

Morgonrufs! Lycka att få sova ut när man är småbarnsförälder! Bisous! :)

Helt allena...

... åt jag en dejlig frukost på vår balkong imorse! Lyx! Jag och Loke var ute tidigt idag, njöt av lugnet och morgonsolen och handlade frukost. Väl hemma igen så somnade han om och jag åt rostat bröd med ost, tomat, avocado och citronpeppar, drack starkt kaffe och ett stort glas apelsin- och grapefruktsjuice. Så gott! Ute på balkongen var det svalt och skönt och friskt i luften. Fåglarna (småfåglar, koltrastar, duvor och måsar) sjöng och höll låda och man hörde litet morgonpigga människor stöka runt inne i sina kök eller ute på balkongerna (alla har balkong ut från köket i vårt kvarter). Skön semesterkänsla fick jag och den håller i sig! Lektyr var Per Mobergs kokbok "Scenen, livet...". En jättehärlig start på dagen med andra ord... :)

Rosenmynta på balkongen, doftar fantastiskt och får de sötaste små rosa blommor! :)

Vacker bild!

Här hittade jag bilden! :)

Från Fröken till Madame!

Hej!

Sedan 2008 har jag haft en hemsida/blogg som varit min dagbok, min hobby och, på sätt och vis, min lilla bebis. Det var sidan FrökenAnna. Anna, det är jag det! Nu har det tyvärr hänt något med min fina sida som tar en eeeeevighet att fixa vad det verkar. Under tiden så kliar det i författarfingrarna och jag har så mycket roligt och fint som jag vill berätta om och visa, helst igår, så därför tar jag nu språnget hit, till Blogg.se.

FrökenAnna var upplagd mer som en hemsida och där lånade jag alla bilder från nätet för att jag tyckte att de var finare och bättre beskrev känslorna jag ville förmedla i mina inlägg. Men här tänkte jag nog försöka mig på att lägga upp egna foton från mitt lilla liv. Detta är ett år då jag får prova på många nya saker vad det verkar. Som, till exempel, att vara mamma åt sonen Loke som just nu är inne på sin fjärde månad i livet! Et nydligt barn, som danskarna skulle säga. Jag bor i Skåne och är gift med en man som har danska rötter så ord som dejlig används flitigt, haha. Danskarna har så många bra uttryck för saker och ting... som frasen "god arbetslust", det älskar jag, och det hoppas jag finna även här... Namnet MadameMignon kommer sig av att jag 2009 gifte mig, då hade jag redan startat FrökenAnna, men nu när jag litet "börjar om på nytt" så tyckte jag det var dags att uppgradera mig till madame ;). "Mignon" är franska ordet för söt/gullig och ett av mina favoritord på franska, tillsammans med "bisou" och "oiseau". Ja, jag är frankofil, jag älskar allting franskt och jag älskar Paris! Dit försöker jag att åka åtminstone en gång om året för där, i utkanten av Paris, i Colombes, har jag min älskade vän Susanna. Henne saknar jag alltid, men Paris är aldrig långt bort...

Andra saker jag älskar och gärna skriver om är familjen, vännerna, mat (oh yes), mode, natur, inredning och vardagslyx, som en allt för dyr hudcreme till exempel (läs: Dior Capture R60/80). Hihi, sånt älskar jag... och fina förpackningar är för mig som glitter för en skata, haha. Jag faller direkt! Är ni som jag? ;D

Så, jag önskar er varmt välkomna hit! Här får ni vara med från början när jag arbetar fram MadameMignon så som jag vill ha bloggen. Både utseendemässigt och innehållsmässigt! Detta är bara början... :)

Bisous!



Skål för MadameMignon!

Välkommen till min nya blogg!

madamemignon

Coucou!

RSS 2.0